tromaktiko: Περί Εκκλησίας...

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Περί Εκκλησίας...



Για σοβαρευτείτε όλοι σας με την Εκκλησία και τις δράσεις της!
 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/blog-post_4607.html#more
Ότι βλακεία κατέβει στο κεφάλι σας, κάθεστε και το γράφετε! Πού το βρήκατε εσείς ότι η Εκκλησία είναι πολιτικός και κυβερνητικός φορέας και ζητάτε έργα και εύρεση εργασίας; Αγαπημένη μου «αγανακτισμένη μαθήτρια», ως παντελώς άσχετη με του τι είναι Εκκλησία, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ανοίξεις τα θρησκευτικά βιβλία σου να μάθεις (αν θες να μάθεις). Η Εκκλησία δεν είναι πολιτικό κόμμα, ούτε κυβερνητικός φορέας.

Η Εκκλησία είναι πνευματική υπόσταση της Δημιουργίας του Σύμπαντος (υλική και άυλη). Είναι «Σώμα Χριστού» με συμμετοχή των πιστών μελών της (ζώντων και νεκρών). ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ είναι η συμμετοχή όλου του Σώματος (Αγία Τριάς, πιστοί-μέλη εν ζωή και κεκοιμημένοι) σε «ευχαριστιακή» κοινωνία, δηλαδή στην τέλεση της Θείας Ευχαριστίας! Η ΒΑΣΙΚΗ της αποστολή είναι η κοινωνία των ανθρώπων με τον Θεό και αυτό επιτυγχάνεται μέσω της τέλεσης της Θείας Ευχαριστίας πρωτίστως και δευτερευόντως μέσω των λοιπών Θείων Μυστηρίων!

Για όλα τα υπόλοιπα (πτωχοκομεία, γηροκομία κλπ) που ζητάτε, επικουρικά και δευτερευόντως συμμετέχει στο μέτρο του δυνατού. Και συμμετέχει σε μεγάλο βαθμό, είτε το παραδέχεστε είτε όχι! Απλά, δεν το διαλαλεί!

Οι πόροι της Εκκλησίας είναι το παγκάρι και μόνο αυτό (κάποια Μοναστήρια έχουν αρκετά χρήματα και από εκεί μπορεί να γίνει κάτι πιο οργανωμένο). Το παγκάρι της Εκκλησίας το διαχειρίζονται τα 7 μέλη της Επιτροπής (άνθρωποι λαϊκοί της ενορίας και όχι ο Ιερέας που απαγορεύεται να ακουμπήσει τα λεφτά) και επαρκούν (πολλές φορές όχι) για τις ανάγκες των Ναών και των μελών της ενορίας.

Σταματήστε να βλέπετε τους Ιερείς ως βουλευτές, δεν έχουν τέτοιες «δυνάμεις». Από πού κι ως πού «η εκκλησια να βοηθησει τους μεταναστες της πατρας-της πολης μου- ωστε ουτε να βιασουν ουτε να κλεψουν???Βοηθησε η εκκλησια ωστε να μην φτασουν να σκοτωσουν για μια καμερα???», που γράφεις κοπέλα μου; Τι δουλειά έχει ο Ιερέας να ασχοληθεί με τέτοια θέματα; Από πού προκύπτει αυτό; Έχει αστυνομικές υπηρεσίες η Εκκλησία και δεν το ξέραμε; ’μα φτιάξει τέτοιες υπηρεσίες η Εκκλησία, τότε δεν θα είναι Εκκλησία αλλά οτιδήποτε άλλο!

Έχετε ξεφύγει εντελώς οι περισσότεροι που γράφετε εναντίον της Εκκλησίας στα blogs. Κατανοώ ότι δεν την αποδέχεστε, δεν την αγαπάτε και τη μισείτε! Δικαίωμά σας! Απλά, αγνοείστε τη και μην «πατάτε» ούτε το πόδι σας, δεν έχετε δικαίωμα να ασχολείστε με κάτι που είστε παντελώς άσχετοι! Όσοι πιστοί προσέλθετε, οι λοιποί ζήστε όπως ορίζει η επιθυμία σας!

Η Εκκλησία ζει 2.000 χρόνια μόνη της (Ιερείς και μέλη) με μηδενική συνδρομή από το κράτος. Η Ελλάδα ως κράτος υπάρχει από το 1821, δεν έχει καμία συμμετοχή στα οικονομικά της Εκκλησίας και δεν έδωσε το παραμικρό σε αυτή! Και μην πέφτετε στην παγίδα του μισθού των Ιερέων. Κάθε 20-30 χρόνια, την ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας που δεσμεύει φασιστικά το κράτος όχι μόνο αρκεί για τη μισθοδοσία τους, αλλά και για όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους!!! Της χρωστάει πάρα πολλά το ελληνικό κράτος της Εκκλησίας, αλλά αυτό που προσπαθεί τώρα να κάνει (να τη διαλύσει), θα το πληρώσουμε ως κοινωνία μελλοντικά πολύ σκληρά. Ούτε μία Εκκλησία δεν έχτισε το Ελληνικό κράτος, αλλά τώρα καίγεται και βρίσκει να χτίσει ισλαμικό πολιτισμικό κέντρο (60 εκ.€ παρακαλώ), το μεγαλύτερο της Ευρώπης!!! Αυτός είναι ο νεοέλληνας! Προδότης όσο ποτέ!

Θα μου πει ένας «λεβέντης» τώρα: «και που τη βρήκε ρε φίλε η Εκκλησία τόση περιουσία και την παίρνει το κράτος»; Απάντηση: Από τα μέλη της, από τους πιστούς της που πιστεύουν σε αυτή! Τα περισσότερα ακίνητα είναι δωρεές πιστών! Έτσι τους αρέσεις αυτούς τους ανθρώπους, έτσι κάνουν! Εσύ άμα θες να δωρίσεις στο ξαδελφάκι σου ένα χωράφι, θα σου άρεζε μετά 30 χρόνια να πάει το κράτος να του το πάρει γιατί απλά και μόνο δε γουστάρει το ξαδελφάκι σου; Για σκέψου το... Ή μήπως είναι έγκλημα της Εκκλησίας που με «χρυσόβουλα» κατείχε τη μισή Ελλάδα μετά το 1821 και που σταδιακά τη μοίρασε στα μέλη της; Και δείτε και το εξής: Διαχρονικά, ο κύριος φορέας που εμπιστεύεται ο λαός και «αφήνει» την περιουσία του, είναι η Εκκλησία κυρίως (και δευτερευόντως σε κάποια άλλα ιδρύματα όπως Νοσοκομεία, Σχολεία κλπ). Μόνο σε αυτή έχει απόλυτη εμπιστοσύνη και παρ’ ότι «κυκλοφορούν» και πολλοί εγκληματίες ρασοφόροι, ο κόσμος συνεχίζει να δίδει…

Και να σας πως και το άλλο: σκεφτήκατε όλοι σας πόση δουλειά (εν τέλει) δίνει στην κοινωνία η Εκκλησία; Για δείτε πόσα επαγγέλματα και πόσοι συνάνθρωποί μας ζουν χάριν αυτής: Βαπτίσεις- γάμοι – κηδείες κλπ μυστήρια! Πόσα μαγαζιά (με 10δες υπαλλήλους) δουλεύουν από αυτά τα Μυστήρια; Πόσα εμπορικά συντηρούνται (κρεοπωλεία, μανάβικα κλπ) για τα τραπεζώματα στα μαγαζιά αυτά; Το ότι κάποιοι γονείς θέλουν να «γλεντήσουν» για το γάμο των παιδιών τους, ε δεν πιστεύω να φταίει σε κάτι η Εκκλησία (και γι’αυτό) ή να είναι κακό;;; Ακόμα, για σκεφτείτε 2-3 γιορτές τη βδομάδα και πόσα ζαχαροπλαστεία και «λουλουδάδικα» δουλεύουν (και πόσα άλλα στην αλυσίδα της παραγωγής αυτών των προϊόντων)! Γλυκά, άνθη κλπ δώρα για ευχές λόγω της χριστιανικής εορτής και του τρόπου ζωής μας! Και άλλα πολλά…

Τώρα, αν πάλι μερικοί σας φταίνε οι Ιερείς (Ιερέας είναι το σωστό και όχι παπάς) και τα λεφτά «που παίρνουν» σε διάφορα μυστήρια, μάθετε και αναλογιστείτε πρώτα ότι ένας Ιερέας έχει μισθό κατά μ.ο. σε όλη του τη θητεία γύρω στα 1.000€. Και λόγου του ράσου, δεν έχει δυνατότητα 2ης εργασίας (πλην των χωρικών). Ε, αυτός ο άνθρωπος καλείται να ζήσει με αυτά τα λεφτά, να μεγαλώσει τα παιδιά του (η πλειοψηφία τους έχουν 3-4 παιδιά), να τα σπουδάσει να…να…να… Ό,τι δηλαδή πρέπει να κάνει κάθε φυσιολογικός άνθρωπος της κοινωνίας μας. Και αναγκάζεται φυσικά να γίνει επαίτης (σε ποιόν άραγε αρέσει να επαιτεί;;;)! Τώρα πάλι, αν κι αυτό σας ενοχλεί, μην του δίνετε κανένα «πουρμπουάρ» και καταγγείλτεΕμμυστήριό σας, εμσυνάνθρωποί μας το «πουρμπουάρ» περιμένουν από εσάς για να συμπληρώσουν τα προς τα ζην…

Αυτά! Πολλά είπα και ίσως δεν έπρεπε!

Τελειώνοντας να ξαναπώ πως, αν δεν αγαπάτε την Εκκλησία, απλά αγνοείστε τη και μην «πατάτε» ούτε το πόδι σας, δεν έχετε δικαίωμα να ασχολείστε με κάτι που είστε παντελώς άσχετοι! Όσοι πιστοί προσέλθετε, οι λοιποί ζήστε όπως ορίζει η επιθυμία σας!

Ένα μέλος ενός μικρού Ναού!

-------------------------------

Σχετικά με την απάντηση του φοιτητή Θεολόγιας,(http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/blog-post_9221.html) θα ήθελα να τον παραπέμψω στην λίστα με τα αντικείμενα που είχε στην κατοχή του ο πρώην Αρχιεπίσκοπος (http://kapsimo.net/2011/06/xristodoulos-domatio/)

θυμηθείτε το Βατοπαίδι, τους ιερείς με τα Cayen και τις Porche, τις εκτάσεις στην Πεντέλη που αποζύμησε η εκκλησία με βουλοκέρια επί τουρκοκρατίας
Μην εθεότυφλείτε και μην παρασύρεστε, ούτε από τους ιερείς της ενορίας που καλούνται να ζήσουν με έναν μισθό της πλάκας, ούτε από τα συσίτια που ταίζουν αστέγους και δεν αντιπροσωπεύουν ούτε το 1/100000000 της χρηματικής δύναμης της εκκλησίας
Απλώς φοβάμαι την άσχημη κατάληξη που ίσως έχουν τα πράγματα,
γιατί ο λαός δεν μπορεί να παλεύει να ζήσει με ένα χωράφι και ο Εφραίμ να παζαρεύει εκτάρια γης στην Βιστωνίδα
Και η Μαρία Αντουανέτα με παντεσπάνι την έβγαζε, όσο οι άλλοι δεν είχαν ούτε ένα ξεροκόμματο και κατ΄'εληξε στην γκιλοτίνα

Αναγνώστης

-------------------
Νομίζω ότι τα πράγματα έχουν ξεφύγει λίγο. Κανείς δεν υποχρεώνει την Εκκλησία να παρέμβει ή να μην παρέμβει. Όλα εναπόκεινται στην διακριτική της ευχέρεια. Από την στιγμή όμως που θέλουν να είναι συμβεβλημένοι με το κράτος και να απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα του δημοσίου, θα πρέπει να δεχτούν και ανάλογες μειώσεις. Προσωπικά δεν πιστεύω σε καμμία θρησκεία πόσο μάλλον στην Ορθόδοξη. Ο ρόλος της ανα την ιστορία αποδυκνύει ότι θέλει γκρέμισμα αλλά αυτό είναι προσωπική μου άποψη και δεν περιμένω από κανέναν να την αποδεχτεί. Αλλά όταν ακούω ότι ο ακάθιστος ύμνος έσωσε τους Βυζαντινούς απλά γελάω. Ας θυμηθούμε γιατί δεν υπήρχε στρατός στην Κων/πολη εκείνη την περίοδο: Ο αυτοκράτορας πολέμαγε για να φέρει πίσω τον Τίμιο Σταυρό. Μπούρδες κατ' εμέ. Όπως και όλη η βάση στην οποία χτίζετε την θρησκεία σας. Επίσης, συνάδελφε φοιτητή, η εκκλησία δεν χρειάζεται να ρωτήσει κανέναν για να λιώσει τα τάματα. Είναι δωρεές και τις κάνει ότι θέλει. Εν τέλει ποτέ δεν περίμενα από την εκκλησία να βγει μπροστά. Αλλά όταν βλέπω  κοπάδια πιστών όμοια προβάτων να υπερασπίζονται τον κάθε ψυχανώμαλο παιδόφιλο μου ανάβουν λαμπάκια. Το πρόβλημα σας είναι ότι νομίζετε ότι χρειάζεται να μας σώσετε ενώ εσείς οι ίδιοι έχετε ανάγκη σωτηρίας.

Ένας 19χρονος φοιτητής της νομικής
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!